Voorkom een leerachterstand en doe een ADHD test met uw kind

Vind uw zoon of dochter het moeilijk om zich te concentreren tijdens de les? Is het een gevecht om uw kind zijn huiswerk te laten maken? Merkt u dat uw kind een achterstand heeft op het gebied van sociale vaardigheden? Dan heeft uw zoon of dochter misschien ADHD. Om dit zeker te weten, laat u best een ADHD test doen met uw kind door een professioneel ADHD instituut. U kunt hiervoor terecht bij het ADHD Instituut Roosendaal. Wordt ADHD vastgesteld bij uw kind? Dan biedt het instituut u en uw familie professionele begeleiding. Dit is de perfecte begeleiding voor uw gezin om te leren omgaan met ADHD en te leren wat het betekent voor u. 

Voer een ADHD test voor uw kind uit bij een specialist

Het woord ADHD is bij iedereen gekend. Minder gekend is wat deze stoornis juist betekent. Er bestaan namelijk veel misverstanden rond ADHD. Een zo’n misverstand is dat kinderen ADHD krijgen wanneer ouders hun kind onvoldoende aandacht geven. Wat is ADHD dan wel? Het is een biologische stoornis die gedeeltelijk erfelijk is. Kinderen met deze aandoening krijgen te veel prikkels tegelijkertijd binnen in hun hersenen. Daarom vinden ze het moeilijk om zich te concentreren en zijn ze hyperactief. ADHD is helemaal niet zeldzaam: 3 tot 5 procent van de kinderen in Nederland heeft deze aandoening. Heeft u het vermoeden dat uw zoon of dochter een concentratiestoornis heeft? Dan is het een goed idee om een ADHD test te laten uitvoeren met uw kind. Dit doet u best bij een specialist, zoals het ADHD Instituut Roosendaal. Bij hen krijgt u de beste begeleiding voor uw gezin.

Laat een ADHD test doen als uw kind dit gedrag vertoont

Kinderen met ADHD vertonen vaak enkele typische kenmerken. Als u ADHD vermoedt bij uw zoon of dochter moet u letten op deze gedragen. Heeft uw kind het moeilijk met sociale vaardigheden waardoor het niet goed kan omgaan met andere kinderen? Is uw zoon of dochter hyperactief? Heeft uw kind een leerachterstand op school? Dan is het aan te raden om een ADHD test te laten doen met uw kind. Hiervoor gaat u best naar een professionel organisatie zoals het ADHD Instituut Roosendaal. Bij een positieve diagnose geven zij uw kind de beste begeleiding. Uw kind leert er praktische vaardigheden zoals plannen en organiseren. Dankzij de begeleiding leert uw kind bovendien om de beperking en mogelijkheden van deze stoornis te aanvaarden.