Met personenalarmering en valalarm blijft u langer in uw eigen huis

Het gebruik van personenalarmering met WDTM ketenkeurmerk kan een ware uitkomst zijn voor ouderen. Veel senioren willen het liefst zo lang mogelijk op een veilige manier in hun eigen huis blijven wonen. Er kan echter een moment aanbreken dat dit niet langer kan zonder bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen. Daarvoor dient personenalarmering, zoals een valalarm. Er wordt dan een alarm geïnstalleerd in huis. De oudere krijgt een alarm om zijn of haar hals of pols. Dit alarm kan via het alarmapparaat in huis meteen verbinding maken met een zorgcentrale. Daar zitten zorgverleners klaar die de situatie snel kunnen inschatten. Ze beoordelen of het voldoende is om een mantelzorger te waarschuwen of dat het verstandiger is de huldiensten in te schakelen. Op deze manier zorgt een valalarm of andere personenalarmering ervoor dat u langer veilig en zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

Personenalarmering met eigen zorgcentrale die 24 uur per dag beschikbaar is

Door middel van personenalarmering wordt er bij onveilige situaties contact gezocht met iemand die u snel kan helpen. Het is dan ook belangrijk een goede keuze te maken over met wie de personenalarmering doorverbindt. Dat kunnen uw partner, vrienden, familie of andere mantelzorgers zijn. Het is echter ook mogelijk om een personenalarmering systeem te laten installeren dat u direct doorverbindt met een zorgcentrale. Op deze zorgcentrale zijn professionele hulpverleners aanwezig die u goed kunnen helpen. Zij hebben voldoende kennis en ervaring om goed te beoordelen welke hulp er het beste kan worden ingeschakeld. In geval nood zullen zij de hulpdiensten inschakelen. Wanneer de situatie minder ernstig is, kan een mantelzorger worden ingeschakeld. U bent altijd veilig op deze manier. Het personenalarm of valalarm waarschuwt de zorgcentrale meteen.

Personenalarmering voor veiligheid in huis

Als u ouder wordt zouden er vaker onveilige situaties kunnen ontstaan in huis. Om deze situaties te voorkomen of om snel in te grijpen als er iets misgaat, zijn personenalarmering en een valalarm voor oudere mensen handige hulpmiddelen. Zo kan het voorkomen dat u plotseling onwel wordt of dat u valt. In zulke gevallen kan bijvoorbeeld een valalarm u helpen. U kunt kiezen voor een polsalarm, een alarm om de hals of een alarmapparaat dat ergens in uw woning wordt geïnstalleerd. Dit alarm maakt het mogen voor u om te allen tijde contact op te nemen met een zorgcentrale. Daar zitten hulpverleners voor u klaar om u te helpen. Personenalarmering, zoals een valalarm, zorgt ervoor dat u langer thuis kunt blijven wonen.